Gå til hovedinnhold

Oslo Dawn Patrol - sykkelgruppe for morgenfugler

ODP - sykling før sola står opp

Logo, blå bakgrunn med hvit tekst og en regnbuefarget bakke

Quiet mornings. Empty roads. Likeminded early risers. That’s what it's all about.

Oslo Dawn Patrol, eller ODP, er et sykkelfellesskap som ble startet av Hans i 2018. Det er et sosialt fellesskap der du som liker å stå opp grytidlig om morgenen for å sykle, kan sykle sammen med likesinnede. Og avslutte med en kaffe.

Konseptet er enkelt: Faste dager, fast tidspunkt, fast løype. 

Du trenger ikke melde deg på eller noe sånt, det er bare å møte opp de dagene det passer for deg.
Nå for tiden er det strålende vær og veldig populært, så det er fort over 100 som møter opp.

Landevei

Sykkeltur hver tirsdag og torsdag gjennom hele året. Oppmøte ved "Dildonissen" i Gamlebyen, avgang kl 05:40. 

Løypa er ca 3,5 mil og går opp Kongsveien, over Nordstrand mot Kolbotn, deretter over Svartskog, tilbake forbi Hverven, opp Herregårdsveien og Solveien og til slutt ned til Velochef. 

Det er to grupper, en for de raske ca 28 km/t og en litt saktere med 25 km/t.
Av og til er et en gruppe tre også, for meg som synes 22 km/t er mer enn raskt nok.

Gravel

Sykkeltur hver onsdag i sommerhalvåret. Oppmøte kl 05:40 i Brekkekrysset

Zwift

Om vinteren arrangeres det gruppesykling på Zwift også, hvis du ikke er en av hardhausene som stiller året rundt.

Velochef

Minst like viktig som sykkelturen er selvfølgelig kaffen etterpå. Den inntas på Velochef, i Storgata, rett overfor Jakob kirke.

Instagram: @oslodawnpatrol

Facebook: Oslo Dawn Patrol

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvordan finne andre syklister å sykle sammen med?

Sykle sammen?  Jeg liker å sykle alene i mitt eget tempo, la tankene flyte, nyte natur og solskinn. Men det er tross alt grenser for hvor interessant selskap jeg selv er i lengden. Det er innimellom gøy å sykle sammen med andre. Men det var et par utfordringer: 1.     Jeg kjente jo ingen som syklet i mitt tempo. Å sykle sammen med folk som er sprekere og sykler mye raskere enn meg er ikke moro, jeg blir bare stressa av det. 2.        Det føles ut som det er en million mannfolk som sykler, hvor er damene?   Så hvor fant jeg sykkelvenner? Jobben Mange arbeidsplasser har ei bedriftsidrettsgruppe, og jobben min har ei sykkelgruppe. Det var for så vidt de som påvirket meg til å starte å sykle. Jeg kjøpte firmaoutfit’n fordi jeg tenkte at det var greit med ordentlig sykkelbukse, jeg var ikke helt klar over at man ble tvangsinnmeldt i Teamsgruppa for sykkel. På den tiden var sykkelgruppa veldig aktiv, og det gjør noe med deg når det stadig tikker inn meldinger og diskusjoner om sykl

Visste du at det er mulig å prøvesykle nytt sykkelsete?

Jakten på det perfekte sykkelsetet Visste du at du i enkelte sykkelbutikker kan låne et sykkelsete og prøvesykle med det? De første par årene var jeg strålende fornøyd med det setet jeg hadde på sykkelen, men plutselig i fjor så syntes jeg ikke det fungerte lengre, jeg ble øm i underlivet og satt ikke godt. Da var det bare å begynne å se seg om etter et bedre sete. Og det er jo bare sånn ca en million å velge blant, med diverse nyanser her og der som jeg ikke skjønner bæra av. Til slutt fant jeg et sete som jeg tenkte jeg kunne kjøpe og sprang bort til Oslo Sportslager i lunsjpausen. Jeg må si jeg ble gledelig overrasket da fyren på sykkelavdelinga dro fram et prøvesete (jeg visste ikke at de hadde prøveseter) og sa at jeg skulle ta det med hjem og sykle minst 4 mil på setet før jeg avgjorde om jeg ville ha det. Så selvfølgelig hørte jeg på ham og gjorde det, selv om wow-følelsen sykkelsetet ga kunne stadfestes allerede etter 100 meter. Men for å være helt sikker, så lånte jeg det and